tisdag 8 februari 2011

Sigma lanserar DP2x kompakt digitalkamera, komplett med Foveon X3-sensor

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/08/sigma-launches-dp2x-compact-digital-camera-complete-with-foveon/:
Vi hade en känsla av att ett nytt segment av kameror var införs tillbaka på Photokina, och nog ser ut som om Sigmas i för skjutsen. Efter Fujifilms fast zoom Finepix X100 och Olympus Zuiko-utrustade kompakt prototyp , är Sigma införa en high-end kompakt egna i DP2x. Detta handburna tävlande har en gigantisk sensorn inom - i själva verket 14 megapixel Foveon X3 är liknande dem som finns i bolagets (helt massivare) SD15 och SD1 DSLRs. Sigma hävdar sensorn här är cirka 12x större än vad som vanligtvis finns i en kamera av den här storleken, gör det möjligt att fånga mycket rikare färger och massor av ljus. Den fasta 24.2mm F2.8 objektiv kommer inte att göra någon zoomar, men de som älskar att mixtra kan dra nytta av den inbyggda i manuellt läge och dess förmåga att ta bilder i JPEG eller RAW. Det är ganska tydligt att filmen läge var en eftertanke - det kommer logga videoklipp på 320 x 240, vilket är precis tillräckligt för att få dig att gråta när man tänker på vad som kunde varit. Det finns ingen bildstabilisering att tala om, en nio-punkters autofokussystem och ett ISO-omfång på 100 till 3200, med 1600 och 3200 endast tillgänglig när du fotograferar i RAW. Du måste ge din egen SD / SDHC / SDXC kort och din gissning är lika bra som vår när det kommer till pris / release.

Sigma lanserar DP2x kompakt digitalkamera, komplett med Foveon X3 sensor som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 8 Feb 2011 14:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Dpreview | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar