tisdag 8 februari 2011

SWIGZ elektrisk tävlingscykel rekord förbränningsmotorer konkurrens, mest (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/08/swigz-electric-racing-bike-bests-internal-combustion-competition/:
Gör rum, Brammo , MotoCzysz och Mission Motors , det finns en ny motorcykel från Chip Yates och SWIGZ Pro Racing vill ansluta sig till elektriska bi-hjul racing elit. Cykeln gör sitt bästa för att påskynda nedläggningen av ICE med en 194hp likströmsmotor (50 + hk mer än sin EV bröder), sätta ner 295 ft-lbs av vridmoment, som bar den till andra och tredje plats finish mot gasdrivna konkurrens i WERA Heavyweight Twins Superstock och Superbike tävlingar på Auto Club Speedway i Kalifornien den 9 januari. Också ombord är en första av sitt slag framhjul KERS system som laddar batterierna på väg att ge motorn saften den behöver för att slå racing hastigheter upp till 158mph. För dem som vill äga ett sådant tekniskt underverk, håll drömmer, som Mr Yates stater cykeln är en teknisk presentation som inte är tänkt för produktion. Dock patent på KERS teknologi och planen är att licensiera ut den - så gearheads kan ha en liknande cykel till slut - för en inte så obetydlig summa, skulle vi föreställa oss. Se cykeln i aktion efter rasten.

Fortsätt läsa SWIGZ elektrisk racercykel rekord förbränningsmotorer konkurrens, mest (video)

SWIGZ elektrisk tävlingscykel rekord förbränningsmotorer konkurrens, mest (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 8 Feb 2011 09:16:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Hell för Leather | källa SWIGZ.COM Pro Racing | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar