torsdag 24 februari 2011

MacBook Pro (tidiga 2011) med Thunderbolt hands-on

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/24/macbook-pro-early-2011-with-thunderbolt-hands-on/:
Vi fick just vår nya 15-tums MacBook Pro översyn enhet, och även om det ser nästan exakt samma som föregående MBP har det att fancy nya Thunderbolt ikon på den sida, som borde göra I / O-nörd hjärtan fladdra över hela världen . Tyvärr finns det inga Thunderbolt kringutrustning på marknaden ännu, så vi kan inte riktigt testa den nya anslutningen ännu, men vi kan rapportera att bakåtkompatibilitet med Mini DisplayPort som utför annonseras och att alla våra grafikkort fungerade utan problem - - första gången som vi någonsin kan minnas Apple byter en standard och inte kräver alla nya donglar.

När det gäller prestanda, fick vi 2.199 $ konfiguration med en 2,2 GHz quad-core Sandy Bridge Core i7, diskret AMD Radeon HD 6750M-grafik, 4GB RAM och en 750GB HD, som klockade en preliminär GeekBench värdering av 9647. Vi har massor fler tester i vår recension, inklusive detaljerade jämförelser av diskreta chip med Intels nya integrerade HD-grafik 3000.

Apple gav oss en snabb demo på det nya systemet med en prototyp Promise RAID-enhet och ett lager Cinema Display kopplas över Thunderbolt - kom ihåg, Thunderbolt bara använder en Mini DisplayPort-kontakten, så visar seriekopplas rätt i. Apples demo var en variant av samma sak Intels gjort ett tag - de spelat fyra okomprimerad HD-videoströmmar från RAID samtidigt, vilket knuten Thunderbolt genomströmning mätaren vid 600-700MBps. Vi såg också en 5GB filöverföring på bara några sekunder - alla mycket imponerande, men vi är definitivt vill prova vissa grejer själva en gång Thunderbolt enheter börja levereras någon gång under våren.

Apple sade också att Thunderbolt körs på koppar och inte optiska kablar (som Light Peak protoypes) så att den kan stödja buss-drivna enheter - det finns 10 watt tillgängliga på bussen, upp något från FireWire s 8 watt. Upp till sex enheter kan seriekopplas från en port, och sedan Thunderbolt är baserat på PCI Express, kan det även stödja FireWire-och USB-adaptrar. Det är goda nyheter för den framtida gränssnitt, men MacBook Pro har fortfarande två USB 2.0 och en FireWire 800-port, så det är inte av avgörande betydelse rätt denna sekund.

Vi har mycket, mycket mer i vår recension - kolla tillbaka om några dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar