torsdag 24 februari 2011

Sprint påstås prata med LightSquared över 4G infrastruktur affär, bör Clearwire svettas

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/24/sprint-allegedly-talking-to-lightsquared-over-4g-infrastructure/:
Bloomberg citerar "tre personer med insyn i samtalen" (det är inte ofta som vi får ett visst nummer!) Som att säga att LightSquared är i aktivt förhandlingar med Sprint att använda sin nätinfrastruktur, eftersom det bygger ut sin L-bandet LTE -nät. Som ni kanske minns, är LightSquared den blivande 4G grossist som är i färd med att återanvända vissa satellit spektrum för markbunden LTE bruk - ett begrepp FCC har godkänt , men oron för GPS störningar kan hamna fördröja eller spåra ur strategin helt och hållet om de inte är löst till allas belåtenhet. Naturligtvis bygga ut någon form av nationell markbundna trådlösa nätverk är en flera miljarder dollar, flera år typ av företag, och förmodligen en stillaliggande med Sprint att använda en del av sin hårdvara skulle hjälpa till att flytta frågor framåt. Vad detta innebär för Sprints befintliga kontakter med Clearwire är oklart, de två driva ett WiMAX-nätverk tillsammans, trots allt, men transportören har gjort klart tidigare att LTE kan definitivt vara ett alternativ i framtiden.

Sprint påstås prata med LightSquared över 4G infrastruktur affär, bör Clearwire svettas publicerades ursprungligen på Engadget lör, 24 Feb 2011 11:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar