fredag 11 februari 2011

Nokia Q & A visar mer MeeGo detaljer, tablett planer - säger Android "risk för kommersialisering var mycket hög"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/11/nokia-qanda-reveals-more-symbian-and-meego-details-android-explor/:
Steve visar bara slutade med både Elop och Ballmer värd en mycket informativ media Q & A efter visar på en Nokia plan att använda Windows Phone 7 som sin "primära smartphone plattform." Här är höjdpunkterna:
  • Inga särskilda tillkännagivande för när vi får se de första Nokia Windows Phone. Ballmer nämnde att ingenjörsteam har tillbringar mycket tid tillsammans redan.
  • Elop bekräftade också att Nokia är ett finländskt företag och kommer alltid att vara - de inte kommer att flytta till Silicon Valley eller någon annanstans.
  • Ballmer sade att partnerskapet är "inte exklusiv" men några saker som Microsoft gör med Nokia är "unika" som gör Nokia att differentiera sig på marknaden. Elop tillade att det är viktigt för Windows Phone 7 ekosystem att frodas, vilket innebär att flera leverantörer måste lyckas.
  • Elop trodde inte att Nokia skulle kunna skapa nya ekosystem runt MeeGo tillräckligt snabbt.
  • Nokia Talade med Google om att anta Android men beslutade att det "skulle ha svårigheter med att skilja på att ekosystem" och "produktifiering risken var mycket hög - priser, vinster är allt trycks ner, värde flyttas ut till Google som om att oss. " Microsoft presenterade det bästa alternativet för Nokia att återuppta kampen i den övre delen smarpthone segmentet.
  • Elop klargöras att MeeGo kommer att levereras i år, men "inte som en del av en annan bred smarpthone plattform strategi, utan som en möjlighet att lära sig." Något som låter väldigt lik ställning Nokia tog med sin så kallade "experimentella" Maemo-baserade N900 förra året. Efter den första (och tydligen enda) MeeGo enhet fartyg i år MeeGo team kommer den då "byter fokus till ett utforskande av framtida plattformar, framtida utrustning, framtida användarupplevelser." Att försöka bestämma den "nästa avbrott" i smartphones.
  • Nokia Har olika alternativ för sin tablett strategi, inklusive att använda något från Microsoft eller något som Nokia har utvecklats internt.

Nokia Q & A visar mer MeeGo detaljer, tablett planer - säger Android "risk för kommersialisering var mycket hög" som ursprungligen visades på Engadget på Fri, 11 Feb 2011 06:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar