fredag 11 februari 2011

Nokia: Symbian och MeeGo inte död, fortfarande sjöfarten i år

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/11/nokia-meego-not-dead-still-shipping-this-year/:
Fantastisk dag, va? Något många av oss trodde aldrig skulle hända bara trycka smartphone branschen som en svettig galning skrika på utvecklare. Men lugn, trots att Windows Phone 7 är faktureras som Nokia's "primär plattform för smartphones," ditt OS inte har lidit en för tidig död, MeeGo och Symbian fans. Förståeligt, ser vi att Alberto Torres, den förre chefen för MeeGo, sluta som i går. Här är vad Nokia har i beredskap för MeeGo:
"Enligt den nya strategin blir MeeGo ett open-source, mobila operativsystemet projektet. MeeGo kommer att lägga ökad tonvikt på längre sikt marknad utforskning av nästa generations produkter, plattformar och upplevelser. Nokia Planerar fortfarande att leverera en MeeGo-relaterade produkter senare i år. "
Likaså är Symbian kommer inte borta heller:
"Med Nokia planerade flytta till Windows Phone som sin främsta plattform för smartphones, blir Symbian en franchise plattform, utnyttja tidigare investeringar för att skörda mervärde. Denna strategi erkänner det lämpliga i att behålla och övergången den installerade basen på 200 miljoner Symbian ägare. Nokia Förväntar sig att sälja ca 150 miljoner mer Symbian-enheter i de kommande åren "
Jo Harlow , nya exec med ansvar för smarta apparater, och tar tag i MeeGo tyglarna Utöver ansvaret för Symbian Smartphones och och strategiska verksamheten.

Nokia: Symbian och MeeGo inte död, fortfarande sjöfarten i år publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 11 Feb 2011 02:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar