torsdag 10 mars 2011

Bortom Oblivion molnbaserade musiktjänst: du spelar, betalar de (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/10/beyond-oblivion-cloud-based-music-service-you-play-they-pay-v/:
iTunes är den 600-pound gorilla i den digitala musikvärlden, men det har inte hindrat andra folk från att försöka få en bit av Apples betydande sonic paj. Den senaste utmanaren, Beyond Oblivion, har en ganska ovanlig affärsmodell - rättighetsinnehavare får betalt av företaget varje gång en låt spelas använder tjänsten, oavsett den låten ursprung. Det är rätt, även när du lyssnar på olagligt erhållna musik, plockar Beyond Oblivion upp fliken. Köp en licensierad enhet och du är i klubben - med någon form av DRM bemanna Velvet Rope, ingen tvekan - där du kan njuta moln-baserade låtar, gratis nedladdningar, och bygga och spellistor aktie (liknande den ofta ryktet , men osedda Google Music ). Snarare än att rekommendera nya låtar à la Genius-sidofältet , Oblivion låter Beyond du följer liknande sinnade musikalisk aficionados (och ta tag i sina spellistor) för att hitta nya heta sylt. Om det låter bra att du börjar publik beta 4 april med en 12 jun kommersiell utsättning att följa. Det är ett mysterium hur företaget ska gå med vinst medan betala räkningen för alla de per-play royalty, men om det fungerar, kan moln vara en källa till ditt nästa Justin Bieber fix. VID's efter rasten.

Fortsätt läsa Bortom Oblivion molnbaserade musiktjänst: du spelar, betalar de (video)

Bortom Oblivion molnbaserade musiktjänst: du spelar, betalar de (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 10 Mar 2011 04:06:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Yahoo News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar