onsdag 16 mars 2011

Förlag startar årliga e-bok licensiering för bibliotek, försöker blod utvinning av sten

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/15/publisher-starts-annual-e-book-licensing-for-libraries-attempts/:
De allmänna biblioteken är en vogue igen nu när e-läsare och e-böcker är så populära, och utgivare är försiktiga med trenden. Till bestörtning av många och förvåning få, HarperCollins Publishers har satt sina e-böcker som löper ut efter 26 lägenheter - vilket i praktiken ger dem runt ett års hållbarhet (om man antar 2 veckor per hyra x 26 = 52 veckor). Så nu kontanter spänns folkbiblioteken måste ponny upp licensavgifter på årsbasis eftersom utgivaren är orolig för att "sälja e-böcker till bibliotek för all framtid, om de lämnas oförändrad, skulle undergräva den framväxande e-bok ekosystem." Med andra ord, tycker HarperCollins utlåning e-böcker kostar företaget pengar det kan göra att sälja dem. Utgivaren är den första att behandla bibliotekets e-böcker annorlunda än papperskopior, och den politiska förändringen har orsakat en del bibliotekarier att sluta köpa HarperCollins e-böcker. Om den nya licenssystemet blivit en trend, skall vi se om biblioteken tvingas stoppa elektroniska utlånande parten.

[Tack, Scott]

Förlag startar årliga e-bok licensiering för bibliotek, försöker blod utvinning av sten publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 15 Mar 2011 23:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa The New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar