lördag 12 mars 2011

NASA och Ad Astra teamet att testa VASIMR plasma raket i rymden

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/11/nasa-and-ad-astra-team-up-to-test-vasimr-plasma-rocket-in-space/:
Plasma framdrivning kan mycket väl vara vår biljett för att besöka de små gröna män på Mars, varför NASA blir Besties med Ad Astra, skaparna av VASIMR VX-200 plasma raket. Efter en lyckad markbundna testning, nästa steg är att testa en VF-200 flygning modell i rymden - och ett nytt avtal ger NASA ingenjörer tillgång till VASIMR samtidigt låta Ad Astra hävstång NASA: s rymdfarkost expertis för att få det i omloppsbana. Den plasma raket antogs vara avsedda för användning på Internationella rymdstationen , eftersom det kräver betydligt mindre bränsle än konventionella boosters - gör den bättre lämpad än drivgasen-hungriga raketmotorer hålla stationen i omloppsbana idag - och kan dra nytta av ISS: s omfattande elektriska effekt (250kW) att fullt ut testa VASIMR s 200kW produktion. Plasma raketer producera ihållande dragkraft, i motsats till den snabba skurar av dess kemiska kusin, vilket gör den till bästa framdrivningssätt för rymdfärder också. NASA har inte åtagit sig att antingen använda - men om Marvin och hans röda planeten invånare veta vad som är bra för dem, de kommer att titta VASIMR utveckling med stort intresse.

NASA och Ad Astra teamet att testa VASIMR plasma raket i rymden ursprungligen visades på Engadget på Fri, 11 Mar 2011 18:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa Ad Astra (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar