lördag 12 mars 2011

Twitter för att utvecklare: vi vill äga rören, vatten och kranar, men känn dig fri att göra tvål

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/11/twitter-to-developers-we-want-to-own-the-pipes-water-and-fauc/:
Ett tillkännagivande av Ryan Sarver, en medlem av plattformen teamet på Twitter , kunde stava dåliga nyheter för beslutsfattare i tredje part apps som använder växande sociala nätverk och nya söker för att få med i leken. I ett drag som oundvikligen kommer att orsaka en hel ståhej bland utvecklare och diskanter lika, har Twitter beslutat huvudsak att inga nya apps bör utvecklas "som efterliknar eller reproducera den vanliga Twitter erfarenhet konsument-klient." Han fortsätter med att säga att befintliga program kommer att fortsätta att fungera, men att ribban höjs i fråga om kvalitet och konsekvens. Han anför skillnader mellan apps i terminologi för grundläggande funktioner som @-svar och Trend Ämnen som förvirrande för användarna och till grund för förändringen.

Enligt Sarver, över 90 procent av Twitter-användare få tillgång till tjänsten genom officiell Twitter apps, så för många förändringen inte kommer att vara drastisk. Företaget hoppas utvecklarna kommer att flytta sitt fokus till andra delar av ekosystemet att "fokusera på områden utanför det allmänna konsument-klienten erfarenhet" såsom publiceringsverktyg, curation och social CRM (konsument Relationship Management). Ändå är det otroligt intressant - och uppriktigt sagt, nedslående - att se en Web 2.0 företag som gör en sådan FN-Web 2.0 flytta. Naturligtvis kan detta vara en del av Twitter planer på att så småningom tjäna pengar på tjänsten, men nu vi får ta företaget vid sitt ord, även om det innebär vårt val av kunder blir lite mindre varierat i framtiden.

Twitter för att utvecklare: vi vill äga rören, vatten och kranar, men känn dig fri att göra tvål ursprungligen visades på Engadget på Fri, 11 Mar 2011 23:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Twitter API Meddelanden Google-grupp | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar