tisdag 8 mars 2011

Optisk pincett manipulera mikroskopiska objekt med en IPAD, rå intelligens (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/08/optical-tweezers-manipulate-microscopic-objects-using-an-ipad-r/:
Okej, så kanske hela intellektuella resurser sak är en avlägsen andra till IPAD själv, men ändå - att vara en raketforskare förmodligen gör inte ont när manipulera mikroskopiska objekt via en multitouch skärm. Det är den typ av setup att elever och snillen både har pågående vid Englands University of Bristol, där iTweezers används för att styra en liten stång ca 300 nanometer bred, bland annat. I huvudsak är iPad kan visa vad som finns under ett mikroskop via en trådlös display överföra och sedan är beröringspunkter omvandlas till laser rörelser som används för att hantera objekt som är långt mindre än de synliga partiklar täpps till vänster öra just nu. Alla sa, en användare kan välja upp till 11 olika objekt, och i teorin skulle IPAD möjliggör för forskare att göra detta på distans. Hej, vi är alla om nya och förbättrade sätt att distansarbete . VID: s nedan, kiddos.

Fortsätt läsa optisk pincett manipulera mikroskopiska objekt med en IPAD, rå intelligens (video)

Optisk pincett manipulera mikroskopiska objekt med en IPAD, rå intelligens (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 8 mars 2011 06:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Tidning Optik [PDF] | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar