tisdag 8 mars 2011

Tidigt i mitten av veckan shocker: forskningen säger att vi är alltför beroende av GPS

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/08/early-mid-week-shocker-research-says-we-are-overly-reliant-on-g/:
Tja, kan detta inte vara bra, men det är verkligen inte förvånande heller. Forskare har dragit slutsatsen att människor som bor i utvecklade länder har blivit alltför beroende av satellitnavigering såsom GPS -enheter, och att resultaten kan ... farligt. Alla med en tankesmedja kan nog lista ut detta en ut på egen hand, men forskningen visar att sådana övertro på enheterna kan ge en del dåliga resultat när sa enheter oundvikligen misslyckas ut. Rapporten går mycket pappa än varning enskilda förare, dock, och säger att system såsom kommersiell flygtrafiken och sådana som direkt tågdörrarna för att öppna också förlita sig på det USA-baserade GPS-system, som alla är utsatta för omfattande misslyckande bör systemet möter störningar eller driftstopp. I betänkandet föreslår vidare utveckling av backup-system - såsom den EU-baserade systemet Galileo, men i huvudsak slutsatsen att sårbarheten sannolikt kommer att förbli. Tröstande, va?

Tidigt i mitten av veckan shocker: forskningen säger att vi är alltför beroende av GPS ursprungligen visades på Engadget tor, 8 mar 2011 16:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Physorg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar