fredag 15 april 2011

Brasilianska polisen leva ut Robocop fantasier, glasögon testa att söka efter brottslingar

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/15/brazilian-police-live-out-robocop-fantasies-test-glasses-that-s/:
Inför den 2016 OS (och tusentals besökare det kommer oavgjort), militärpoliser i São Paulo och Rio de Janeiro testar glasögon toppad med kameror kan skanna folksamlingar för brottslingar. Kameran analyserar 46.000 biometriska punkter på upp till 400 ansikten per sekund - data som sedan blir jämfört med en databas med upp till 13 miljoner människor. Om en mugg råkar matcha en efterlyst person eller känd bråkstake, kommer en röd lampa visas på en liten skärm kopplad till glasögon. Och i en snodd särskilt passande Robocop, kan glasögon vara kalibrerad för att zooma in från 12 miles därifrån, men de kommer oftast användas för att hantera folkmassor på en mycket mer personlig 50 meter (164 fot). För nu kommer lokala polisen använda dem för att tämja publiken (och troligen bråk) på fotbollsmatcher och även konserter, men hoppas att så småningom övervaka dessa trångt maraton rutter. Som för oss, vi är alla typer av nyfikna. Var de tiotals miljoner ansikten kommer från - Santa's stygg och trevlig lista? Tänk om människor bär masker? Eller solglasögon på natten?

Brasilianska polisen leva ut Robocop fantasier, testa glasögon som kan söka efter brottslingar publicerades ursprungligen på Engadget på Fri, 15 Apr 2011 14:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmodo | källa The Telegraph | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar