fredag 15 april 2011

Spiroscout inhalator använder GPS, WiFi för att spåra astmaanfall

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/14/spiroscout-inhaler-uses-gps-wifi-to-track-asthma-attacks/:
Tillbaka i 2009, vi berättade om en University of Wisconsin-Madison vetenskapsman med GPS tagga astmatiker i ett försök att bättre förstå vad som var utlösande sina attacker. Två år senare, är David Van Sickle om redo att vända sin forskning till en kommersiell produkt kallats den Spiroscout. Den USB-drivna inhalatorn använder GPS samt WiFi för att spåra patienternas inhalator användning, som Van Sickle säger kommer att ge en fylligare, mer exakt mängd data än den egna inspelade loggar patienter ofta blir ombedd att hålla. Fördelen är dubbelt, Van Sickle säger: läkare kan använda dessa data för att anpassa sina patienters medicinering vid behov, medan epidemiologer kan ha mer insikt i befolkningen-nivå trender. Som PhysOrg noterar är det inte första inhalatorn i sitt slag (den äran går till SiliconSky GPS, men dess produkt även på Van Sickle från första iterationen teknik), men det kan vara det mest praktiska en hittills i det inte kommer med en bifogad skrymmande låda. Spiroscout är inte tillgänglig bara ännu - företaget förväntar sig att fartyget i höst - men nyfiken astmatiker kan boka deras nu.

Spiroscout inhalator använder GPS, WiFi för att spåra astmaattacker ursprungligen visades på Engadget tis, 14 Apr 2011 21:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa Asthmapolis | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar