fredag 15 april 2011

Skype för Android utsatta för hack som kompromisser personlig information

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/14/skype-for-android-vulnerable-to-hack-that-compromises-personal-i/:
Om du inte redan har tillräckligt med potentiella app privatliv läckor att oroa sig för, här är ett mer - Android Polisen upptäckte att att Skype Android klient lämnar dina personuppgifter vidöppet för angrepp. Offentliggörandet rapporterar att app har sqlite3 databaser där alla dina info och chattloggar lagras, och att Skype glömde att kryptera filer eller verkställa behörigheter, vilket verkar vara ett beslut som liknar lämnar nycklar hängande ut genom dörren.

I grund och botten innebär att en skurk app kunde ta all din data och ringa hem - en app likt Skypwned. Det är ett testprogram Android Polisen byggd för att bevisa sårbarhet existerar, och pojken, oh boy fungerar det - trots bara ber om grundläggande Android lagring och behörigheter telefonen omedelbart visas det vår fullständiga namn, telefonnummer, e-postadresser och en lista över alla våra kontakter utan att kräva så mycket som ett användarnamn för att räkna ut det. Android Polisen säger Skype undersöker frågan nu, men om du vill ge företaget en extra liten knuff vi är säkra på att det inte kunde skada.

Skype för Android utsatta för hack som kompromisser personlig information som ursprungligen visades på Engadget tis, 14 Apr 2011 22:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Android Polisen | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar