torsdag 28 april 2011

Chrome OS maskiner läckte in felrapporter: Acer netbook och touch-friendly Seaboard

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/28/chrome-os-machines-leaked-in-bug-reports-acer-netbook-and-touch/:
Acer Chrome OS Netbook Plöjt igenom felrapporter är ett pålitligt sätt att gräva upp saftiga bitar av info, och tack vare den tidlösa taktik vi har lite specs på ett par oanmälda Chrome OS -enheter. Först ut är en netbook från Acer kodnamnet ZGB som enligt en nyligen in rapport, kommer att ha en 1366 x 768 panel, förmodligen i 10 till 12 tum sortiment. Vi vet också att du kan ansluta en extern bildskärm till den via en HDMI-port som drivs av en kodare chip från Chrontel. Eftersom AMD: s Fusion netbook-plattform stödjer HDMI nativt kan vi också utgå ifrån att ZGB kommer att köra webb-bara OS på en Atom-processor. Det är där detaljerna slut för nu men, hey, det är bättre än ingenting.

Den andra enheten, Seaboard, har flyter runt på Chrome OS felet depå för en tid, men rapporterna börjar äntligen att avslöja några kittlande detaljer. Vi vet nu att det drivs av en Tegra 2 och sport en pekskärm - det perfekta stället att testa dessa finger-friendly tweaks vi har hört så mycket om. Det finns också nämner ett "lock byta och ett fysiskt tangentbord, vilket tyder på att det kan vara en cabriolet eller något i stil med den Eee Pad Slider snarare än en ren griffeltavla. Hybriden formfaktor skulle göra vettigt eftersom det kommer hus ett par USB-portar och en HDMI-uttag, som skulle kunna innebära en ganska klumpig tablett. Naturligtvis är ingen av dessa enheter bekräftade ännu (och Seaboard är mest sannolikt som används för interna tester bara) men vi har fått en bättre uppfattning om vad som väntar när webbläsaren-baserat operativsystem kommer till konsumenterna senare i år.

Chrome OS maskiner läckte in felrapporter: Acer netbook och touch-vänlig Seaboard ursprungligen visades på Engadget tor, 28 Apr 2011 13:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CrunchGear | källa Macles , Chrome Story | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar