torsdag 28 april 2011

Stephen Elop: Nokia kommer inte att bygga bara en tablett

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/28/stephen-elop-nokia-wont-build-just-another-tablet/:
Apple har en tablett . Det gör RIM . HP Palm också, snart nog. Och Android tabletter , särskilt de som kör Honeycomb ... De är överallt - fan, även Sony har några på vägen. Det lämnar Nokia som de uppenbara anomali lyser med sin frånvaro från tabletten krigen. Förståeligt, vi gissa, med tanke på bolagets akuta behovet av att övergången sin smartphone strategi för Windows Phone. Det betyder inte att företaget står stilla ändå. Enligt en intervju med YLEs tv i Finland, är Nokia vd Stephen Elop tar ett mycket beräknas inställning till tabletter och sade: "Vi skulle kunna dra nytta av Microsofts teknologi och programvara, och bygga en Windows-orienterad tablett, eller vi skulle kunna göra saker med några av de andra programmen tillgångar som vi har. Vårt team just nu är att bedöma vad som är rätt tablett strategi för Nokia. " Med andra ord är Nokia utreder tabletter med Windows 7 (tveksamt), MeeGo ( tveksamt ), och Windows Nästa , alias som tablett-vänlig Windows 8 OS (sannolikt). Men här är den mest lysande utbyte från den väluppfostrade kanadensisk:
Det finns nu över 200 olika tabletter på marknaden, är bara en av dem gör riktigt bra. Och är min utmaning till laget jag inte vill vara 201. Tabletten på marknaden som du inte kan berätta från alla de andra. Vi måste ta ett unikt Nokia blivande och så lag arbetar mycket hårt på något som skulle vara särskiljande i förhållande till allt annat som händer på marknaden.

Q. Så du är inte bråttom?

Vi är alltid bråttom att göra rätt saker, men vi är mest bråttom att göra det rätta.
Vettigt till oss och ekon vad vi har hört om Sonys relativt försenade ikraftträdandet konsumenten tabletter. Varför ska Nokia bygga en annan me-too tablett när det kan hjälpa till den kombinerade Microsoft / Nokia ekosystem och göra en grab på några riktiga marknadsandelar och vinst? Hela 20 minuters intervju är intressant eftersom Elop diskuterar uppsägningar, den första Nokia Windows Phone, Symbian, och tävla mot Apple och Google. Hit källan länk för hela affären - tabletten diskussionen börjar vid 10 minuter och 32 sekunder.

[Tack, Pauli N.]

Stephen Elop: Nokia kommer inte att bygga bara en tablett som ursprungligen visades på Engadget tor, 28 Apr 2011 05:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar