torsdag 28 april 2011

MIT: s genetiskt modifierade virus öka solcells-effektiviteten genom att valla nanorör

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/27/mits-genetically-modified-viruses-boost-solar-cell-efficiency-b/:
"Wizards of MIT har gjort det igen. Efter att ha kontrollerat artificiella löv och Operabots bort att göra-listan, de har gått vidare till att förbättra effektiviteten i solceller. Deras teknik kombinerar en genetiskt modifierad version av M13 virus med kolnanorör, som redan har visat sig öka effektiviteten. Tyvärr har vissa nanorör förbättra solcell prestanda, medan andra hämmar den - och båda har en tendens att klumpa ihop sig, förnekar sina fördelar. Den modifierade M13 virus kan dock skilja de två typerna samt förhindra klumpat ihop, vi har sett liknande användning av tobak viruset för att bygga bättre elektroder . Lägga virus-byggnader att färga solceller ökad effektivitet Power Conversion med nästan en tredjedel, och med bara ett ytterligare steg i den nödvändiga tillverkningsprocessen, kan den nya metoden snabbt tas upp av befintliga produktionsanläggningar. MIT: bevisar än en gång att virus är bra för mer än bara smiting dina fiender.

MIT: s genetiskt modifierade virus öka solcells-effektiviteten genom att valla nanorör ursprungligen visades på Engadget , ons, 27 Apr 2011 19:17:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Inhabitat | källa MIT | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar