måndag 4 april 2011

Google bud $ 900 miljoner för Nortel patentportfölj kommer använda den som sköld mot patenttroll

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/04/google-bids-900-million-for-nortel-patent-portfolio-will-use-i/:
Google och Nortel har kommit överens om den furstliga summan av $ 900 miljoner börja en "stalking horse" auktion - vari utomstående är fortfarande fria att överträffa Googles bud - för inköp av Nortels ganska omfattande patentportfölj. Försäljningen kommer som en del av det senare bolagets konkurs selloff och omfattar drygt 6.000 patent och patentansökningar, som omfattar både fast och trådlös kommunikation, halvledare, datanät, röst och internet - går så långt att ens röra på webbsökning och sociala nätverk. Saken är den, Google är inte riktigt förtjust i dessa godbitar av immateriella rättigheter till ett belopp av nästan en miljard dollar. Nej sir, en ganska bitter blogginlägg från bolaget i morse gör det helt klart att Googles agerar för att stärka sin intellektuella egendom bibliotek och att "skapa ett hinder för andra att stämma . " Både Android och Chrome få snett nämns i Googles tillkännagivande som gynnas av flytten, som beräknas stå färdigt senast i juni i år i avvaktan på andra bud och myndighetsgodkännande.

Fortsätt läsa Google bud $ 900 miljoner för Nortel patentportfölj kommer använda den som sköld mot patenttroll

Google bud $ 900 miljoner för Nortel patentportfölj kommer använda den som sköld mot patenttroll ursprungligen visades på Engadget på måndag, 4 april 2011 00:50:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink ZDNet | källa Den officiella Google-bloggen | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar