måndag 4 april 2011

Inhabitat s Vecka i Green: Renewable konst rör vid himlen, en elektrisk Audi TT, och kryogena energi

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/03/inhabitats-week-in-green-renewable-art-touches-the-sky-an-ele/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Denna vecka Inhabitat såg projekt för förnybar energi spränga bort hela världen som Kenya tillkännagav uppförandet av största vindkraftpark i Afrika och ett team av Georgia Tech forskare utvecklat en hjärt-powered nanobattery som kan ladda dina prylar på språng. Vi lärde oss också att blandningen av saltvatten och sötvatten i flodmynningar kan ge 13% av världens elbehov, och vi tog en grundlig titt på en kryogenisk energisystem som producerar el från flytande luft. Slutligen lyfte vi fotograf Mitch Epsteins spökar foton av "American Power" som nyligen vann Prix Pictet priset.

Det var också en episk vecka för arkitektur som Pritzker Prize - världens högsta arkitektur ära - gick till portugisiska arkitekten Eduardo Souto de Moura . Vi såg också en högteknologisk sol skyskrapa med kluriga vågig fasad stiga i Seoul, och vi delade 15 visioner för skyskrapor av framtiden - från vertikala gårdar till container torn och olja städer rigg.

Slutligen, den här veckan såg vi en ljus framtid gryning för gröna transporter som en grupp studenter presenterade en hyper-modifierade elektriska Audi TT som drivs av solenergi. Vi lärde oss också att EU överväger att förbjuda gasbilar till 2050 , och vi tog en titt på Microsofts nya databasen som säger dig det billigaste stället att ladda din EV. Sist men inte minst tog vi en 10-sitsig pedal-drivna parti cykel , och vi utställningsmonter en snygg LED-bakgrundsbelyst jacka designad för att hålla cyklister säker på natten.

Inhabitat s Vecka i Green: Renewable konst rör vid himlen, en elektrisk Audi TT, och kryogena energi publicerades ursprungligen på Engadget , sön, 3 april 2011 21:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar