måndag 25 april 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: sol vägar panel, flytande golfbana och 2,564.8 MPG racerbil

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/24/inhabitats-week-in-green-solar-panel-roads-floating-golf-and/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Byggteknik fick ett stort uppsving denna vecka som Inhabitat rapporterade om en ny typ av grafen Super Paper som är 10 gånger starkare än stål och sex gånger så lätt. Vi tog också en titt på flera anmärkningsvärda nya infrastrukturprojekt poppar upp runt om i världen - från ett självförsörjande flytande golfbana i Maldiverna till London glänsande nya spårvagnslinjer , till Nederländernas planer på att överladda sin vägar med solpaneler .

På tal om varm asfalt, denna vecka ultraeffektiva Alerion racerbil banat väg vid Shell Eco-Marathon, klocka i en otrolig 2,564.8 miles per gallon. Samtidigt tillkännagav Fisker att dess sexig elektriska Karma sedan kommer ut på vägarna i sommar, och vi blev förvånad att höra att Marcelo da Luz var tvungen att dra sin soldrivna X i en bil i Ontario på grund av trafiken. The New York Auto Show sparkade också av med en skitkul denna vecka eftersom Lexus presenterade sin nästa generations LF-Gh koncept hybrid och Porsche rullade ut en 911 GTR 3 i en Facebook colorway som fick en massa "gillar".

Slutligen tittade vi på flera futuristiska exempel på bärbar teknologi denna vecka inklusive ett par RoboCop-liknande glasögon som kan skanna 400 ansikten per sekund vid offentliga evenemang. Vi tog också en lysande LED ryggsäck som gör att cyklister skickar signaler till förarna, en förorening upptäcka t-shirt , och en klocka som talar tid genom att sticka en ny halsduk varje år .

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: sol vägar panel, flytande golf, och 2,564.8 MPG tävlingsbilen publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 24 Apr 2011 21:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar