måndag 25 april 2011

PSN ner på grund av "intrång", inga nyheter på Fix, kreditkort säkerhet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/sDeftyekdJ4/playstation-network-still-down-due-to-external-intrusion.ars:

Mer än 72 timmar efter att den först gick ner, är den PlayStation Network du inte är uppkopplad irriterande miljontals trogna PlayStation 3 kunder som inte kan spela deras spel över nätet. Inga Portal 2 co-op, inget Mortal Kombat matcher, inget hem. PlayStation 3 är offline. I en uppdatering under helgen, Patrick Seybold bekräftade Sony att avbrottet beror på en eller flera hackare attackera systemet. Här är hela uttalandet .

En extern intrång i vårt system har påverkat vår Playstation Network och Qriocity tjänster. För att göra en grundlig utredning och att kontrollera en smidig och säker drift av våra nättjänster går framåt, vände vi av PlayStation Network & Qriocity tjänster på kvällen onsdagen den 20 april. Tillhandahålla högkvalitativ underhållning till våra kunder och partners är vår högsta prioritet. Vi gör allt vi kan för att lösa situationen snabbt och vi än en gång tacka er för ert tålamod. Vi kommer att fortsätta att uppdatera er snabbt som vi har ytterligare information att dela.

De goda nyheterna? Spel kan fortfarande uppdatera! Jag är i processen att installera tre olika uppdateringar för ett spel som är inte ute ännu. Som ni ser, jag alla om att titta på den ljusa sidan av dessa situationer.

Det verkar också som här avbrottet har orsakat Sony att nötkött upp säkerheten. "Våra ansträngningar att lösa denna fråga innebär förnyad bygga vårt system att ytterligare stärka vår nätinfrastruktur," Seybold skrev i ännu en uppdatering . "Även om denna uppgift är tidskrävande, bestämde vi att det var värt den tid som krävs för att förse systemet med extra säkerhet."

Det är allt gott och väl, men systemet har varit nere i flera dagar, har Sony bekräftat att det är under angrepp, och PlayStation Network har tillgång till min kreditkortsinformation. Vore det inte bra att veta om att informationen är säker? Det skulle också vara trevligt om vi hade någon form av beräknade tiden på när vi kommer att kunna spela våra onlinespel igen. Ja, PlayStation Network en kostnadsfri tjänst, men påpekade detta känns som en ursäkt. Spelare räknar med att kunna spela sina spel på nätet, speciellt på en semester helg, är bundna att vara upprörd. Detta är inte bara fråga om att få vad du betalar för.

Den totala brist på öppenhet är irriterande. Kommer vi att kunna spela online snart? Behöver vi säga våra kreditkort? Svaren på dessa frågor skulle vara underbart.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar