måndag 2 maj 2011

Nya Zeeland paralympian köper första Rex Bionics exoskelett tar roboten gå ben på en provtur

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/02/new-zealand-paralympian-buys-first-rex-bionics-exoskeleton-take/:
Visst vi var inte ensamma om att undra högt som skulle vara det första komma med $ 150.000 för en Rex Bionics robot exoskelett när Auckland-baserade företaget infört det i somras. Naturligtvis priset verkar inte för högt för förmågan att gå igen, men det är fortfarande mycket scratch för att få ihop - och utrymmet har varit att få en mycket mer konkurrenskraftig på sistone. Äran gick till stipendiaten Kiwi Dave MacCalman, en multipel medalj-vinnande paralympian, som förlorade användning av sina ben efter att upprätthålla en ryggmärgsskada under dykning i en flod. Den 6-fot, 4-tums idrottsman tog sina första steg på över 30 år med hjälp av hans nyligen inköpta robot ben - och från utseendet på hans ansikte, fick han definitivt hans nyzeeländska dollar är värt. Om du behöver en snabb repetition av exakt vad det här kan göra, kolla in videon efter rasten.

Fortsätt läsa Nya Zeeland paralympian köper första Rex Bionics exoskelett tar roboten gå ben på en provtur

Nya Zeeland paralympian köper första Rex Bionics exoskelett tar roboten gå ben på en tur ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 2 maj 2011 11:10:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Rex Bionics | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar