tisdag 3 maj 2011

Wheego behöver mer pengar för att producera LiFe elbilar, "levande hand-till-mun" för nu

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/03/wheego-needs-more-cash-to-produce-life-evs-living-hand-to-mout/:
Åh, hur vindar förmögenhet kan virvel. Bara några veckor efter slutligen sälja sin första LiFe elbil till ett lyckligt par i Atlanta, Wheego verkar plötsligt har på hårda ekonomiska tider. Mycket svåra tider. Talar till Automotive News, Mike McQuary hävdade VD att hans start kassa kala nog att äventyra framtida produktion av Wheego flaggskepp, batteridriven tvåsitsiga:
"Min begränsning är i första hand kapital. Vi kommer att leva hand till mun när vi försöker få den första byggda bilar. Nästa 200 kommer att krypa ut, eftersom vi samla in pengar."
McQuary sa inte hur långt efter tidsschemat Wheego är för tillfället, men en del av problemet verkar vara att hitta tillräckligt med pengar för att köpa delar för den $ 32.995, 100-mil intervall elbilar. Företagets fabrik i Kalifornien var tänkt att producera 200 fordon per månad med början i januari, i hopp om att så småningom spottar ur 60.000 per år. Dessa planer var dock snart spårade ur, på grund av oväntat försenade godkännande från National Highway Transportation Safety Administration - ett bakslag som också skadar bolagets kapitalanskaffning kampanjer. Företaget hoppas att höja några $ 15 miljoner hjälp av en VC företag i Connecticut, men tills den gör det, kan Wheego inte gå någonstans.

Wheego behöver mer pengar för att producera LiFe elbilar, "levande hand-till-mun" för nu ursprungligen visades på Engadget sön, 3 maj 2011 09:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Autoblog Green | källa Automotive News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar