onsdag 8 juni 2011

Europas första soldrivna tågtunnel går live på belgiska höghastighetslinjen (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/07/europes-first-solar-powered-train-tunnel-goes-live-on-belgian-h/:
Tågresan från Paris till Amsterdam kanske inte den mest natursköna av europeiska järnvägslinjer, men det är det enda som kan utnyttja den otroliga kraften i solen - för två miles, åtminstone. Igår, i Belgien officiellt slås ingenjörer på Europas första soldrivna tågtunnel, som spänner över en 2,1 mil lång sträcka av järnvägen som förbinder staden Lights till Mokum. Anläggningens 16.000 solpaneler kommer att användas för att ge 50 procent av den energi som behövs för att driva närliggande Antwerpen Central Station och för att ge extra juice för både höghastighetståg och traditionella tåg. Utvecklades ursprungligen för att skydda resenärer från fallande träd i en gammal skog, förväntas projektet producera upp till 3.3MWh el per år, samtidigt som man minskar de årliga CO2 utsläppen med ca 2400 ton. Hastighet förbi paus för några antenn bilder i artären, tillsammans med en kort PR från Enfinity - Belgiens förnybar energi företag som bidragit till att det till liv.

Fortsätt läsa Europas första soldrivna tågtunnel går live på belgiska höghastighetslinjen (video)

Europas första soldrivna tågtunnel går live på belgiska höghastighetslinjen (video) som ursprungligen visades på Engadget sön, 7 jun 2011 17:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Guardian | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar