onsdag 8 juni 2011

Periodiska välkomnar två nya, ultraheavy delar, högst osäkra på namnen

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/08/periodic-table-welcomes-two-new-ultraheavy-elements-jury-still/:
Om du stöta in i periodiska systemet i dag, se till att ge det en rejäl Mazel Tov, eftersom det bara välkomnat två nya medlemmar till familjen. Igår, International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) officiellt erkänt delar 114 och 116, kreditering upptäckten för forskare från Ryssland gemensamt institut för kärnforskning och Lawrence Livermore National Laboratory i Kalifornien. Stoltserar atommassan hos 289 och 292, respektive den nya konstgjorda tillsatser är nu de tyngsta delarna på skiva, beslag bältet från copernicium (285) och roentgenium (272). Som med de flesta tungviktare dock både förfall inom mindre än en sekund, vilket gör det svårt för forskarna att få ett grepp om deras kemiska egenskaper. Ändå hade båda tydligen tillräcklig trovärdighet för att överleva IUPAC: s treåriga översyn, vilket banade väg för det riktigt roliga ska börja. Just nu är 114 och 116 kända, snarare kallt, som ununquadium och ununhexium respektive, men deras namn kommer så småningom att jazzed upp - liksom. Det ryska laget har redan föreslagit flerovium för 114 (efter sovjetiska kärnfysiker Georgy Flyorov) och, för 116, den Moskva-inspirerade moscovium, som låter mer som en after shave för särskilt macho kemister. IUPAC kommer att ha sista ordet i frågan, även om en ledamot i kommittén sade alla föreslagna namn är sannolikt kommer att godkännas, så länge som "det är inte något för konstigt." Chef förbi paus för en fullständig, och trubbiga något PR.

Fortsätt läsa Periodiska välkomnar två nya, ultraheavy delar, högst osäkra på namnen

Periodiska välkomnar två nya, ultraheavy delar, högst osäkra på namnen ursprungligen visades på Engadget , ons, 8 juni 2011 16:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar