torsdag 30 juni 2011

Microsoft: Europeiska moln Uppgifterna får inte vara immuna mot Patriot Act

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/30/microsoft-european-cloud-data-may-not-be-immune-to-the-patriot/:
Om du trodde att du kunde undgå amerikanska underrättelsetjänsten genom att flytta till Europa och lagra dina smutsiga små hemligheter i Microsofts molntjänst , gissa igen. Under veckans lansering av Office 365 , Gordon Frazer, vd för Microsoft Sverige, erkände för första gången att molnet data som lagras på europeisk datacenter fortfarande kunde överlämnas till amerikanska tjänstemän, som den beskrivs av amerikansk lag. På frågan om Microsoft skulle kunna garantera att dess EU-lagrade data aldrig skulle lämna kontinenten (även om begäran enligt Patriot Act), svarade Frazer: "Microsoft inte kan ge dessa garantier heller kan något annat företag.." Eftersom företagets huvudkontor finns i USA, är det skyldigt att följa amerikanska lagar, vilket innebär att någon av de data som lagras på dess servrar är lovligt byte för myndigheterna att beslagta och inspektera. Frazer insisterade på att användare i målgruppen "skulle informeras när det är möjligt", men hävdade att varken Microsoft eller någon annan amerikanska företaget kan garantera avancerade anmälan. Kort sagt: Det är bättre att dölja de skändliga filerna på gammaldags sätt - i en offshore kassaskåp.

Microsoft: Europeiska moln Uppgifterna får inte vara immuna mot Patriot Act publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 30 Jun 2011 13:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa ZDNet | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar