torsdag 30 juni 2011

MOG rullar ut Slick HTML5 aktör med en ny betoning på rekommendationer och spellistor

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/oHHkxHbwuU8/:

Den musik på nätet tävlingen är nu en all-out sprint: Amazon, Google och Apple är nu alla erbjuder (eller förbereder lansering) tjänster som låter dig ladda upp din musiksamling till molnet, så att du lyssnar på musik du själv var du är. Men de är inte bara konkurrerar med varandra - en annan grupp av tjänster som omfattar MOG, RDIO, och (eventuellt) Spotify låter användaren strömma någon låt så ofta som de vill för en rimlig månadskostnad på ca $ 10 i månaden.

Det blir kul. Och idag, MOG gör tävlingen så mycket närmare.

Tjänsten har precis rullat ut en ny Beta spelare till användare som effektiviserar MOG erfarenhet, att sätta en mycket tyngre vikt vid att bygga upp spellistor och rekommendationer än sin föregångare gjorde.

Hittills har MOG användare använt en Flash-baserad spelare som dök upp i en popup - du navigera på webbplatsen i din huvudsakliga webbläsare rutan, lägga till låtar som du går, och dessa låtar läggs till i din spellista, som du kontroll i mindre popup-fönster. Det fungerar bra, men jämfört med tjänster som har antagit en mer iTunes-liknande gränssnitt, kan det vara lite förvirrande.

Den nya spelaren fixar det. Det kommer att kännas bekant för alla som har använt MOG webbprogrammet på Chrome Web Store, som lanserades i december (det är en variation på den spelaren). Men det finns några viktiga tillägg, och det är också rulla ut som en beta alternativ till alla MOG användare (tidigare det enda sättet att komma åt det var genom Chrome butiken, som många inte vet om).

Den nya spelaren har faktiskt färre funktioner än det gamla - det saknas betyg och förmågan att se de profiler för andra användare, till exempel. Men, bortsett från en mer intuitiv och snabbare HTML5 gränssnitt, lägger det funktioner som är förmodligen ännu viktigare: nämligen, rekommendationer och bättre spellista skapande.

Nu när du loggar in i den nya versionen av MOG kommer tjänsten titta på din Facebook-Tycker (och tycker att dina vänner) för att börja rekommendera artister omedelbart. Jag loggade in med ett testkonto befolkade med några av mina favoritband, och visst, den tjänsten omedelbart gav mig album av The Darkness och Stevie Ray Vaughan.

MOG vd David Hyman berättar att laget faktiskt hade lite hjälp från Facebook när det kom till att integrera denna funktion. Hyman skulle inte säga något om ryktet Facebook Musik initiativ som är på gång, annat än att säga att han "hoppas kunna göra fler bra saker med dem i framtiden".

MOG och andra allt-du-kan-äta musiktjänster alltmer konkurrerar på funktioner som hastighet, rekommendationer och sociala delar än de är om storleken på deras bibliotek. MOG erbjuder redan fasta mobila applikationer, och den här uppdateringen gör skrivbordet upplevelsen betydligt mer övertygande, särskilt för nya användare som nu möts med en personlig hemsida snarare än en generisk lista med populärmusik.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar