torsdag 30 juni 2011

Politiska tvister leder Google att inaktivera Android app försäljning i Taiwan

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nXANllh2Ltg/policy-dispute-leads-google-to-disable-android-app-sales-in-taiwan.ars:

En konsumenträtten i Taiwan kräver Internet-programvara återförsäljare att erbjuda potentiella kunder en veckolång provversion av ett program som kan köpas via nedladdning. Enligt regeringen i Taiwan, Apples App Store och Googles Android Market båda föll i bråk med politiken.

Apple svarade på regeringens varning av tillmötesgående begäran om en sju dagars provperiod för iOS användare i Taiwan, men Google avböjde att göra de nödvändiga ändringarna. Taiwan har bötfällts sökandet jätte cirka $ 35.000 för att inte följa lagen. Som svar på de fina, har Google funktionshindrade funktionalitet ansökan inköp för Android-användare som bor i Taiwan.

Det komplexa och mycket olikartade lagar som reglerar handeln runt om i världen utgör allvarliga utmaningar för den globala programvaruleverantörer. Svårigheten att navigera och att uppfylla regionala rättsliga skyldigheter är en av anledningarna till Googles Android Market inte stöds fullt ut ännu i varje land.

Google används för att erbjuda en 24-timmars återbetalning politik för Android Market, men kontroversiellt tappade gränsen återbetalning tid att bara 15 minuter i fjol. Flytten kom tillsammans med andra förändringar i Android Market som var avsedda att tillfredsställa önskemål från tredje part Android applikationsutveckling gemenskapen. Ett antal programutvecklare var oroade över potentiellt missbruk av de 24-timmars återkomsttid och hade begärt att den skall minskas eller avskaffas.

Det är ännu inte klart hur Google kommer att gå vidare i behandlingen av tvisten om Taiwans obligatorisk sju dagars provperiod, men det verkar som att flytta för att stänga av Android Market inköp för landet inte kommer att bli sista ordet. Google är enligt uppgift att skicka en delegation till Taiwan för vidare diskussioner med regeringen i Taipei.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar