torsdag 30 juni 2011

Nokia fönsterluckor online och butiker i Storbritannien, USA webbutik

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/30/nokia-shutters-online-and-retail-stores-in-uk-us-web-store/:

Nokia kommer att gå in i Q3 utan några direkt till konsument försäljningskanaler i USA och Storbritannien. Den finska smartphone tillverkaren slutare med sina återstående brittiska butiker tidigare denna månad (med undantag för Heathrow flygplats, som fortfarande är öppen) och även längre säljer på sina amerikanska och brittiska nätbutiker - gå med Frankrike, Spanien och Nederländerna, som alla gick offline förra månaden . Vi talade med en fd Nokia brittiska detaljhandeln anställd, som hänvisas till dålig marknadsföring, höga priser, långsammare trafik och en hög produktkvalitet avkastningen som några av anledningarna till att butikerna stängt - avkastning av N8 och E7 dominerade andra mobiltelefoner, med kunder klagar på enhetens krascher och korruption, maskinvarufel och användbarhet. Han berättar att butikerna var också bara kunna sälja enheter på Vodafone och T-Mobile, och endast Vodafone får kunderna att uppgradera i en Nokia-butik. Majoriteten av kunderna kom in i butiken för att stödja, snarare än att göra ett köp.

"De senaste två månaderna har varit särskilt tyst. Även om shoppingcentret var upptagen, skulle Nokia butiken har kanske inte mer än 30 personer genom dörren en dag, vanligen för tekniskt stöd. Och det var att alla butiker stängdes plötsligt på 20 juni. "

Vi föreställer prissättning spelar en stor roll i beslutet att stänga Storbritannien och USA nätbutiker, precis som det gjorde med brittiska detaljhandeln och online-butiker i andra länder. Både landets nätbutiker har ersatts med en nedläggning meddelande, med den amerikanska butiken styra kunderna till Amazon, och Storbritannien butiken hänvisar besökare till åtta detaljhandel partner istället.
[Tack, Karl]

Nokia fönsterluckor online och butiker i Storbritannien, USA webbutik publicerades ursprungligen på Engadget on Wed, 30 Jun 2011 11:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Nokia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar