torsdag 30 juni 2011

Nielsen: iPhone försäljning klättra som Android försäljning plana ut

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/iW9Xx7UNeIc/iphone-sales-back-to-driving-growth-of-smartphones-in-the-us.ars:

Apples iPhone är tillbaka driver tillväxten av smartphones i USA, enligt en färsk Nielsen studie. I en undersökning av de senaste inlösare mobiltelefon, har andelen nya iPhone ägare hoppade till 17 procent från 10 procent i början av året, medan andelen nya Android-telefon ägare har nått sitt tak på 27 procent.

Dessa siffror visar att Android fortfarande utgör majoriteten av nya smartphone försäljning till kunder som plockade upp dem under de senaste tre månaderna, men intresset för plattformen har slutat att växa för nu. Men Apple har lyckats slå tillbaka: intresse för iPhone har ökat på nytt sedan januari då iPhone försäljningen hade trappas ned , medan Android-telefoner var klättring. Införandet av Verizon iPhone hade troligtvis något att göra med detta byter roller, som analytiker förutspått kort efter införandet.

BlackBerry är fortfarande nedförsbacke, och föll från 11 procent av nyförsäljningen till 6 procent under de senaste månaderna. Windows-telefoner är legat på en procent, till synes lite mer än en blip på konsumenternas radar.

Men alla de varumärken som tillsammans har gjort stora framsteg för smartphone antagande som helhet: 55 procent av de senaste inlösare mobiltelefon valde smartphones över funktionen telefoner, upp från 34 procent ett år sedan.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar