söndag 12 juni 2011

Ryska ATM använder röstanalys att säga när du ljuger

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/11/russian-atm-uses-voice-analysis-to-tell-when-youre-lying/:
Kreditkort applikationer via sedelautomater är i ropet utomlands i dessa dagar. Därför Rysslands Sberbank använder talteknologi Centers röstigenkänning system i sin nya ATM att säga när du fuskverk din ekonomi att få godkänt. Som en lögndetektor , känner av ofrivilliga stress ledtrådar till iller ut FIB-fyllda uttalanden - bara i stället för att använda trådbundna sensorer, lyssnar den till din ångestladdade röst. Designad med hjälp av prover från ryska inspelningar polisförhör där försökspersonerna konstaterades vara liggande, är systemet kan upptäcka förändringar i tal mönster när en person inte talar sanning. Naturligtvis är det inte helt korrekt, så det biometriska röst data kombineras med kredit historia och annan info innan ATM kan krossa en sökandes kredit drömmar. Och till att dämpa allmänhetens sekretessfrågor, skriver beskyddare 'röst kommer att hållas på marker i deras kreditkort istället för en bank databas. Så vi inte behöver oroa dig för hackers att stjäla våra biometriska info, men vi är lite oroliga för att vi inte längre kan lura våra roboten överherrar om behov skulle uppstå.

Ryska ATM använder röstanalys att säga när du ljuger ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 11 Jun 2011 20:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar