söndag 12 juni 2011

USA fonder skugga nätverk, bygger "internet i en resväska" för förtryckta demonstranter

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/12/us-funds-shadow-networks-builds-internet-in-a-suitcase-for-re/:
Huruvida en repressiv regering , en buggy DNS-server eller en liten tant som ligger bakom din internet strömavbrott, kan det inte vara roligt, men den amerikanska regeringen sympatiserar med din situation om du arbetar med anledning nummer ett. The New York Times rapporterar att USA: s utrikesdepartement har spenderat uppåt på $ 70 miljoner "skugga nätverk" som skulle tillåta demonstranterna att kommunicera även om makten dra traditionella plug - hittills, det tillbringade minst $ 50 miljoner på en oberoende mobiltelefon nätverk för Afghanistan, och med tanke på en $ 2 miljoner i bidrag till medlemmar i New America Foundation skapa "Internet i en resväska" på bilden ovan. Det är ett parti mesh nätverk utrustning avsedd att pigg till ett land och sätta upp ett privat nätverk. Senast vi hade hört, USA: s utrikesminister Hillary Clinton hade utlovat 25 miljoner dollar för just denna typ av internet frihet och New America Foundation hade ansökt om några av dessa pengar - se våra mer täckning länkarna nedan - men det låter som pengarna flödar snabbt, och i flera riktningar nu.

USA fonder skugga nätverk, bygger "internet i en resväska" för förtryckta demonstranter publicerades ursprungligen på Engadget på Sun, 12 Jun 2011 00:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar