söndag 12 juni 2011

Utländsk regering påstås bakom cyberattack på IMF

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/s_v6cz0QYLk/foreign-government-allegedly-behind-cyberattack-on-imf.ars:

Internationella valutafonden drabbades av en "större strid" tidigare i år att få hackare att komma åt en "stor mängd" uppgifter, personal och styrelseledamöter fick höra via e-post förra veckan. Organisationen har inte gjort några offentliga uttalanden, men källor talar till New York Times sade att strider pågick i flera månader, med en källa "förtrogen med attacken" berättar Bloomberg att attacken var ett verk av en ospecificerad utländsk regering.

Personal fick höra att misstänkta filöverföringar upptäcktes för två veckor sedan, och att dessa var kopplade till en komprometterad dator inom IMF. De var också försäkrat att det inte fanns några bevis för att personuppgifter har fattats eller att de skulle vara offer för bedrägeri.

Den hackar tiden före gripandet av IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn, anklagade för sexuella Misshandel. IMF håller detaljerad ekonomisk information om utländska ekonomier, samt dokumentation av förhandlingar och diskussioner med dessa länder, som till stor del är privat och känslig, och det är denna information som var den mest sannolika målet. Övriga finansiella institut såsom franska finansministeriet och kanadensiska ekonomiavdelningen och Treasury Board har också blivit offer för data-stöld hackar i år.

Måhända det hacktivist koncernens växande rykte, sade intern promemoria att intrång inte var ansluten till Anonym. IMF använder RSA SecurID tokens, och även om de beror på bytas efter RSA attackerades och kritisk SecurID var äventyras , PM sade att det inte finns några tecken på att SecureID kompromiss spelat en roll. Som en försiktighetsåtgärd, stänga Världsbanken ner sin nätverksanslutningar till IMF.

I ett uttalande sade IMF att det var "fullt fungerande" och var närvarande undersöker fallet, och IMF har gått med i denna undersökning av FBI.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar