söndag 12 juni 2011

Weird Science äter glödande havregrynsgröt till frukost

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/jO1xAd9RYmA/weird-science-eats-glowing-oatmeal-for-breakfast.ars:

Havregrynsgröt lika bra som ägg-för att leverera radioaktivitet: Det kanske verkar litet konstigt att faktiskt försöka få radioaktivitet i mat, men ett standardiserat sätt att mäta gastric transittider innebär tillsatta några ägg med en isotop av teknetium. Men om äggen är inte din sak, vissa folk från Northwestern Memorial Hospital har goda nyheter till dig: fastnar radioaktiviteten i din havregrynsgröt fungerar lika bra . Och ännu bättre, är glutenfri gröt också bra. Tricket är att alltid sätta din radioaktiva isotopen i havremjöl innan kokande vatten tillsätts för att förbereda den. Nu vet du.

Om det är havregryn eller lugnande medel, formar kommer slem ta lugnande medel: Forskare har studerat vissa former av slemsvamp eftersom de kan skapa detaljerade nätverk bland källor till mat, med havreflingor är det mat att välja. Vad har inte gjorts tidigare (mig veterligen, åtminstone), är en studie av huruvida slemsvampar faktiskt gillade havreflingor. Utan egentlig anledning, har någon nu den frågan . Svaret: de gillar lugnande medel bättre. Formarna ska tydligen hoppa över havregryn (eller ännu godare honung) om ett växtextrakt med lugnande egenskaper är på samma parabol. Så, om du håller en slemsvamp som husdjur, kanske du vill hålla det borta från Ambien.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar