onsdag 13 juli 2011

Analysera och rapportera data bara låter som en tråkig syssla - Wondergraphs könen It Up

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/q0nxFb2pbvU/:

Alltid ett nöje att finna att det är innovativa startups att bygga riktigt häftiga saker i min egen bakgård . Möt Wondergraphs , en bootstrapped företag som bygger webbaserade program som låter människor göra vackra saker med data. Plötsligt, analysera företags - eller allmänt tillgängliga - data och skapa diagram för rapporteringen blir mycket mer spännande än vad det låter som.

Den Wondergraphs verktyget kan du snabbt och enkelt ladda upp data som du vill basera dina rapporter på och pressa fram snygga diagram i en blixt ( video demo ). Verktyget låter dig samlade, grupp och filtrera data du slänger på den, med dra-och-släpp, och gör att du kan skapa tydliga diagram i farten.

Du kan enkelt importera data från Microsoft Excel genom att kopiera / klistra in, via CSV-filer eller direkt från online-tjänster som Google Spreadsheets och Fakta . För att passa behoven av utvecklare, Wondergraphs också länkar till databassystem som MySQL, Oracle, Microsoft SQLServer och MS Access, och erbjuder ett API på begäran att starta upp.

Alla rapporter genereras genom Wondergraphs kan ses online, eller kan enkelt exporteras till Microsoft PowerPoint. Teamet bygger även en imponerande iPad att lägga till utgången line-up.

En varning: att skapa rapporter och analysera data måste man ha Flash Player 10 installerad, även om Flash inte är nödvändig för att visa rapporter.

Prissättningen varierar från gratis till $ 25 per månad eller $ 100 per månad för kunder med massor av data till processen (och de har några aktuella kunder i den kategorin)

Wondergraphs har kontor i Leuven, Belgien och Sunnyvale, Kalifornien.

Företaget har utvecklat sin programvara för ett par år nu, och har inte tagit upp en krona i extern finansiering ännu. Wondergraphs grundare och vd Dirk Stevens berättar de för närvarande letar efter "rätt typ av tidiga investerare" att gå in och stimulera ytterligare tillväxt.

Jag har en känsla investerare - särskilt de få såddfasen investerare vi har här i Belgien - kommer snart att sparka sig för att inte ta reda på om detta speciella start innan det här inlägget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar