onsdag 13 juli 2011

MIT-forskarna revolutionera solcell ut viker kraften i solen i ditt vardagliga hem (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/12/mit-researchers-revolutionize-solar-cell-printing-fold-the-powe/:
Skulle det inte vara snyggt om du kunde strömmen några prylar runt huset med några smakfullt utvalda, solcell-inbäddade gardiner? Okej, så detta MIT-pionjärer Techs inte riktigt så långt ännu, men det är avsett att ha en Martha Stewart Living framtiden. Genom undviker vätskor och höga temperaturer för skonsammare ångor hålls under 120 grader Celsius, kunde forskare billigt ut en samling av solceller på "vanligt obehandlat papper, tyg eller plast." Och här är några ytterligare tankeställare - det ång-nedfall process som används för att skapa dessa celler är samma som den som sätter den "silvriga fodret i din påse chips" - vetenskap, är det överallt. Trots Techs heminredning vänlig inställning, kan detta genombrott tryckteknik inte göras med ditt vardagliga bläckstråleskrivare , men det kommer att göra kostnaden för solenergianläggningar lite mysigare. Dess flexibla hållbarhet åt sidan, de celler fungerar för närvarande på endast en procent effektivitet - så du kanske vill köpa dessa gardiner i bulk för att se en riktig kast nedersta raden. Vikbar papper videodemonstration efter pausen.

Fortsätt läsa MIT-forskarna revolutionera solcell ut viker kraften i solen i ditt vardagliga hem (video)

MIT-forskarna revolutionera solcell ut viker kraften i solen i ditt vardagliga hem (video) ursprungligen visades på Engadget on Mon, 12 Jul 2011 23:54:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa MIT News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar