onsdag 13 juli 2011

Ramona Fricosu fallet för att avgöra om dekrypteras laptop filer är säker enligt femte ändring

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/12/ramona-fricosu-case-to-determine-if-decrypted-laptop-files-are-s/:
Hittills har vi ganska mycket bestämt att det femte tillägget till Förenta staternas konstitution omfattar de tokiga tankar i din skalle. Men när det kommer till mer konkreta saker, det är knappast lika tydlig. I det förflutna har dömda varit tvungna att hosta upp nycklar till vad som så småningom blir bevis, och i fallet med en Ramona Fricosu, är USA: s justitiedepartement att anta att en dator lösenfras är inte annorlunda. Men det antagandet orsakar chockvågor i hela tech gemenskapen, eftersom dekryptering av ens bärbara dator filerna är utan tvekan att orsaka någon att bli ett "vittne mot sig själv." Notera, ingen som ber om att Ramona faktiskt lämna över lösenord per se, men även skriva i upplåsningskod men inte såg resultaten i praktiken samma slutsats. San Francisco-baserade Electronic Frontier Foundation är helt klart ta ställning mot förslaget och konstaterar att denna typ av situation är exakt en att det femte var avsedd att skydda. Endast tiden kan utvisa om Fricosu har erbjudits immunitet som ett tecken för att följa, men det prejudikat som ställs här är benägna att märkas i årtionden framöver. Tryck som CNET länk för en fördjupad rapport.

Ramona Fricosu fallet för att avgöra om dekrypteras laptop filer är säker enligt femte Ändring ursprungligen visades på Engadget on Mon, 12 Jul 2011 17:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CNET | källa EFF [PDF] | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar