onsdag 20 juli 2011

Baidu Browser tips mössa till gamla Steve Jobs citat, stjäl Chrome speciella sås

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/19/baidu-browser-tips-hat-to-old-steve-jobs-quote-steals-chromes/:
Kan detta vara ett fall av Baidu: s webbläsare Chrome är kläder? The Wall Street Journal verkar tro det och det kinesiska företaget inte är exakt avfärdar KIRF påståenden. Meddelat tillbaka i april, den nyligen beta-släppt Baidu Browser ger en "elegant, avskalad gränssnitt" kusligt påminner om Googles webb-surfing inträde till ett annat Internet Explorer 6-älskande kinesiska befolkningen. Den Copycat likheterna inte bara slutar i utseende avdelning: det finns också en App Store , snabb-fliken funktionalitet och bekanta menyikonen placering. Till sitt försvar hävdar företaget sin 30 tusen plus fria utbudet app, förutom Kina specifika underhållning funktioner är tillräckligt för att ställa in den isär. Visst kan detta verka som ett fall av den asiatiska sökning jätten som förkunnar protestera för mycket, men det är företagets önskan att driva trafik till sin egen motor som får oss att se Google.

[Tack, Hardy]

Baidu Browser tips mössa till gamla Steve Jobs citat, stjäl Chrome speciella sås som ursprungligen visades på Engadget on Mon, 19 Jul 2011 19:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar