onsdag 20 juli 2011

Kakor av nanorör kan mäta terahertz laser makt, inte bortkastade år

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/20/cakes-of-nanotubes-may-measure-terahertz-laser-power-not-years/:
Vanta Terahertz lasrar säker är awesome, men det är ett stort problem, vi har inga tillförlitliga sätt att mäta sin makt - en ganska viktig bit data att ha innan du börjar bombardera folk med deras kött genomträngande strålar. En ny beläggning för laser kalibrering verktyg som kallas Vanta verkar vara en livskraftig kandidat för att suga upp dem längre än synliga våglängder. Tillverkade av lodrätt kolnanorör, upp till 1,5 mm i längd, kakor av Vanta inte bara är mer absorberande än andra material som används för att mäta en laser makt (som gör den mer exakt och snabbare), är det också ganska lätt att hantera. Bitar av de saker kan skivas upp med en rakkniv och skytteltrafik till detektorn på bladet sida. Vi ger det en vecka innan någon klipper en bit med en av de nya MacBook Airs .

Kakor av nanorör kan mäta terahertz laser makt, inte år bortkastade ursprungligen visades på Engadget on Wed, 20 Jul 2011 00:56:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Physorg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar