fredag 29 juli 2011

Caltech forskare utforma akustisk diod som skickar ljud enkelriktad kunde skörda energi

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/29/caltech-researchers-devise-acoustic-diode-that-sends-sound-one-w/:
Ljud har denna vana att färdas i mer än ett håll - användbart i de flesta fall, men inte så välkommen när en person i ett rum är ute efter lite lugn och ro medan någon i nästa är sprängning musik. Ljudisolering är en lösning på det problemet, men några forskare vid Caltech säger att de nu har kommit med ett bättre: en akustisk diod som kan ställas in så att ljudet kan passera genom i endast en riktning. Som du kanske tror, ​​men det är allt fortfarande väldigt mycket i början, men forskarna säger att tekniken så småningom kan så småningom kan ge utrymme för "sann ljudisolering," eller till och med användas för andra syften, som t.ex. sophantering ljudenergi från strukturella vibrationer och vända det till elektricitet. Det officiella tillkännagivandet med några av de finare detaljerna är efter pausen, och forskarna "full Studien publiceras i juli 24: e utgåva av Nature Materials.

Fortsätt läsa Caltech forskare utforma akustisk diod som skickar ljud enkelriktad kunde skörda energi

Caltech forskare utforma akustisk diod som skickar ljud enkelriktad kunde skörda energi ursprungligen visades på Engadget on Fri, 29 Jul 2011 02:31:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Gizmag | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar