fredag 29 juli 2011

I The Battle Of The Music Tweets, Har Turntable.fm Mer Klout än Spotify eller Pandora

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/p20NfjydIC4/:

Har ni märkt en uppgång i antalet Tweets som nämner Spotify, Turntable.fm eller andra musiktjänster nyligen? Det är en del av deras djävulska planer. Musiktjänster online leva eller dö genom mun till mun, vilket är varför de flesta av dem har krokar i Twitter och Facebook för användare att dela inbjuder och de låtar som de lyssnar på. Men vilka som vinner slaget om musiken tweets?

Sociala medier Analytics företaget bara mäter tittade på en veckas prov av tweets länka till en av tre musiktjänster: Spotify, Turntable.fm och Pandora. Man fann att 51 procent av Tweets kopplade till Spotify, 26 procent till Turntable, och 23 procent till Pandora. Så vid första anblicken verkar Spotify att dominera. Men om du remsor ut bjuda in tweets, det är en annan bild helt och hållet. Sedan Spotify lanserades i USA för ett par veckor sedan, har människor översvämningar Twitter med bjuda in länkar. Ta dem ut, och det är andel av återstående tweets bara är 2 procent. Turntable kommer ut på topp med 52 procent av tweets, följt av Pandora med 46 procent.

Vad detta tyder att Turntable.fm är fortfarande en mycket stark tidigt ute med missbruk. Och det är också fortfarande i en begränsad beta. Ändå sina användare tweet ut mer än Pandoras. skivspelare användare dela de låtar som de DJ, med 40 procent av sina tweets hamnar i den kategorin.

Slutligen Turntable användare har en genomsnittlig Klout poäng på 34, jämfört med 32 för Pandora användare och 29 för Spotify, vilket tyder på att dess användare är mer inflytelserika på Twitter, åtminstone enligt Klout .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar