söndag 3 juli 2011

Google bud PI för Nortels trådlösa patent stash, ger komedi till platser du aldrig trodde var möjligt

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/02/google-bids-pi-for-nortels-wireless-patent-stash-brings-comedy/:
Aktivera surfare att spela Pac-Man istället för att faktiskt initiera sökningen visade de upp för att slutföra? Ta en promenad genom ett avsnitt av Burn Notice? Kasta internet på en magisk indisk buss ? Alla relativt normala saker från en Google, Inc., men det verkar som Larry Page är uttryckslöst uppträdande faktiskt täcker upp ganska tecknet. Under kläderna: s senaste försök att bjuda de tycker om Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, RIM och Sony för en flisa av Nortels eftertraktade trådlösa patentportfölj är Reuters rapporterar att Googles dramer ... mindre än konventionella. Enligt uppgift budet företaget 1902160540 $ och $ 2614972128, mer känd matematiker som Bruns konstant och Meissel-Mertens konstant, respektive. Roligare ändå bestämde Google att erbjuda $ 3141590000 (ni vet, pi) när budgivningen nått $ 3 miljarder. En av de icke namngivna källor som sammanfattade bizarreness ganska bra:

"Google var budgivning med nummer som inte var jämna nummer. Det blev tydligt att de var budgivning med avståndet mellan jorden och solen. En var summan av en berömd matematisk konstant, och sedan när det kom till 3 miljarder dollar, bud de pi. Antingen var de ytterst säker eller att de var uttråkade. "

Eller kanske de är bara ytterst häftigt?

Google bud PI för Nortels trådlösa patent stash, ger komedi till platser du aldrig trodde var möjligt ursprungligen visades på Engadget , lör, 2 jul 2011 20:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink New York Times | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar