söndag 3 juli 2011

Googles "Pi" In The Face

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/A3gqRH6IW04/:

Som vi alla väl medvetna om vid det här laget, har Google inte vinna rättigheterna till 6000 + Nortels trådlösa och mobila patent. Istället gjorde ett konsortium med många av sina främsta rivaler. Det måste sticka . Men som fler detaljer fram om auktionen själv ser det säkert som om Google inte tog det hela för allvarligt. Och det är synd. Eftersom Android kan bli kungligt skruvas utan dessa patent.

Specifikt rapporterar Nadia Damouni Reuters idag att efter deras första " stalking horse "bud för att få bollen i rullning, satte Google fram bud på $ 1902160540, 2614972128 $ - och $ 3141590000. Om dessa siffror ser bekanta, är det för att du är en nörd. Brun konstant, Meissel-Mertens konstant, och ja, Pi. Det är hur Google skulle bjuda på den kanske viktigaste auktionen de någonsin varit inblandad i.

Inte överraskande, hade de på andra auktionens slut ingen aning om vad Google gjorde. Och fann deras beteende oberäkneligt och udda.

"Google var budgivning med nummer som inte ens tal," källor till Reuters. "Antingen var de ytterst säker eller att de var uttråkade," samma källa sa. Detta ledde Reuters att rapportera:

Det var inte klart vilken strategi Google var att anställa, om det ville förvirra rivaliserande budgivare, skrämma dem, eller bara uttrycker vanvördnad som är en del av företagskulturen persona. Oavsett skäl ville Googles ståhej fungerar inte.

Nej, det gjorde de inte. Och nu bolaget ser ut som stora åsnor i efterhand.

Det hade varit en sak om Google hade gjort detta under spektrumauktionen under 2008 - vilket de aldrig haft för avsikt att vinna. De ville helt enkelt skjuta budgivning tillräckligt hög för att säkerställa att regeringen skulle upprätthålla det öppna regler för sålda spektrum (som Verizon slutade med att vinna den största bit av ). Men med Nortel patent, Google absolut ville vinna. Och många inom företaget förväntas. Kanske som ledde till övermod och jackassery.

Visst, med facit i hand kan man säga att Google inte skulle vinna i alla fall - Reuters också rapporter om att Google var bara villig att gå så högt som $ 4 miljarder kronor och det vinnande budet slutade är $ 4,5 miljarder. Men återigen, de visste inte att det vid tidpunkten. De trodde att de skulle vinna och tydligen trodde att de kunde ha lite kul i processen. Under tiden, enligt Reuters källor, fann de detta beteende reserverad och avskräckande. Det kan verkligen inte hjälpa Google fall.

Nortel var utan tvekan gärna förklara konsortiet med Apple, Microsoft, RIM och andra som vinnare - trots att de var tvungna att veta detta resultat kommer att utsättas för mycket mer granskning (och som sådan tar mycket mer tid för att stänga) än om Google hade vunnit.

Tyvärr verkar detta beteende för att följa den senaste tidens MO av Google. De går in i situationer med extrema förtroende när de inte borde, då de verkar förvånade när saker och ting reda ut. Var är musiken erbjudanden lovade drygt ett år sedan? Hur är det TV-innehåll erbjudanden för Google TV? . Listan fortsätter Som jag skrev över sex månader sedan , verkar Google för att leva i en drömvärld - och de är kantning farligt nära limbo.

Du kan inte överdriva hur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar