söndag 3 juli 2011

Sexuell aktivitet spåras av Fitbit dyker upp i Googles sökresultat

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xT_q0KAD7B4/:


Usch. Användare av kondition och kalori tracker Fitbit kan behöva vara mer försiktig när du skapar en profil på webbplatsen. Den sexuella aktiviteten hos många av användarna av företagets tracker och online-plattform finns i Googles sökresultat, vilket innebär att användarnas profiler är offentliga och sökbara. Du kan klicka här för att komma åt dessa resultat.

Som du kanske vet är Fitbit Tracker en kompakt bärbar enhet som fästs på kläder eller glider i fickan och fångar, genom accelerometer teknik, information om dagliga hälsa aktiviteter som vidtagit åtgärder, sträcka, kaloriförbrukning, nivåer träningsintensitet och sömnkvalitet. Användare kan också logga kost, vikt, extra aktiviteter (inklusive sexuell aktivitet) och andra hälsoskadliga information på webbplatsen för att få en fullständig bild av deras hälsa.

Så varför är Fitbit användarnas profiler kan vara sökbara i Google? Det är inte riktigt Fitbit fel. När du skapar en profil, kan den förvalda privatliv inställningen profiler som finns i sökresultaten (Google, Bing, etc). Om du inte avmarkerar denna inställning, kommer det att göra klart din profil offentligt för alla att hitta.

Så dessa användare kan vara omedvetet dela sina mest intima detaljer (dvs kyssar, kramar och mer) vid inspelning av sin sexuella aktivitet för att beräkna hur många kalorier man har bränt under en viss tidsperiod.

Naturligtvis gör kön räknas som motion, men du kanske vill tänka två gånger innan inspelningen den på Fitbit och göra din profil öppen för allmänheten (TMI, någon?). Och för att mildra detta problem, kanske Fitbit bör ändra sin integritet standardinställningar.

Tack till Andy Baio för tipset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar