söndag 3 juli 2011

Sydkorea planerar att konvertera alla läroböcker till digitala, byta ryggsäckar för tablets år 2015

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/03/south-korea-plans-to-convert-all-textbooks-to-digital-swap-back/:
Tja, det överdimensionerade Kindle blev inte läroboken mördaren Amazonas hoppades att det skulle vara, men åtminstone ett land rör sig framåt med planerna på att minska belastningen på sin framtida generationen av Samsungs chefer. Sydkorea meddelade i veckan att man planerar att spendera över 2 miljarder dollar att utveckla digitala läroböcker, ersätta papper i alla dess skolor 2015. Elever får tillgång till papperslösa läromedel ur ett moln-baserade system, komplettera traditionella innehåll med multimedia på skolan medföljande tablets. Systemet skulle även göra det möjligt hemåt eleverna att komma ikapp på arbete på distans - de kommer inte att träna taekwondo på en virtuell matta, men kunde delta i matematik eller läsa läxor när du är borta från skolan, till exempel. Båda programmen erbjuder helt klart betydande fördelar för landets utbildningssystem, men förvänta dig inte att se en liknande lösning popup närmare hemmet - med den amerikanska befolkningen numreringen sex gånger så mycket som vår allierade i Fjärran Östern, många av våra framtida ledare kunde bära papper för en lång tid framöver.

Sydkorea planerar att konvertera alla läroböcker till digitala, byta ryggsäckar för tablets år 2015 ursprungligen visades på Engadget på Sun, 3 juli, 2011 06:39:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink MIT Technology Review | källa Den Chosunilbo | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar