tisdag 19 juli 2011

Kinas Baidu licenser musik från stora amerikanska skivbolag för streaming och nedladdning

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/19/chinas-baidu-licenses-music-from-major-us-record-labels-for-str/:
I ett drag som tyder på att de skulle vara redo att acceptera verkligheten i Internet era, har stora amerikanska skivbolag nått ett avtal med kinesiska sökmotorn företag Baidu . Avtalet mellan sök jätte och One-Stop Kina, ett joint venture mellan Universal , Warner och Sony BMG , kommer att resultera i licensierade låtar poppar upp i sökningar i stället för piratkopierade ettor och lösa års laglig gräl mellan de två sidorna. Baidu lanserade sitt ting! social musiktjänst tidigare i år med stöd från lokala etiketter och EMI , medan denna nya affär kommer att se etiketter betalt per-play, per-download och från reklam. Mellan denna och den senaste lanseringen av Spotify i USA den billiga och enkla roliga piratkopiering av musik är att glida iväg snabbt, om skivbolag fortsätta att agera förnuftigt då illegal nedladdning snart kommer att begränsas till hipsters ironiskt sprickbildning öppna årgång utgåvor av Soulseek.

Fortsätt läsa Kinas Baidu licenser musik från stora amerikanska skivbolag för streaming och nedladdning

Kinas Baidu licenser musik från stora amerikanska skivbolag för streaming och nedladdning publicerades ursprungligen på Engadget on Mon, 19 Jul 2011 08:32:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Engadget kinesiska | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar