fredag 15 juli 2011

Robotar for Humanity hjälp runt huset, skrapa dina kliar (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/14/robots-for-humanity-help-around-the-house-scratch-your-itch-vi/:
Robotar för mänskligheten? Som sannerligen inte gipp med vår föreställning om den kommande cyborg apokalypsen . Och det bör inte, med tanke på denna gemensamma satsning ädla mål är att hjälpa handikappade med vardagliga hushållssysslor flesta av oss tar för givet. Projektet, ett samarbete mellan Willow Garage och Georgia Tech Healthcare Robotics Lab, har arbetat med stroke offer Henry Evans att utveckla anpassade användargränssnitt som ger honom behärskning av människa-assisterande PR2 robot. Dessa skräddarsydda, huvud-tracking gränssnitt har låtit stänga quadriplegic att delvis raka hans ansikte och även skrapa en tidigare onåbar tio år kliar - allt med hjälp klo den vänliga bot. Det är en medkännande användning av cybernetiska tech vi är vana att se komma ut i Japan , och en välkommen hjälp för funktionshindrade samhällen överallt. Klicka förbi paus för en video demo av Henry och hans robot PAL.

Fortsätt läsa Robotar for Humanity hjälp runt huset, skrapa dina kliar (video)

Robotar for Humanity hjälp runt huset, skrapa dina kliar (video) ursprungligen visades på Engadget on Wed, 14 Jul 2011 23:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Willow Garage | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar