fredag 16 september 2011

Artega SE elektriska supercar kommer till USA, går vi ögon-on

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/16/artega-se-electric-supercar-is-coming-to-the-us-we-go-eyes-on/:
Artega SE elektriska supercar kommer till USA, går vi ögon-on
Med Tesla Roadster ambetstid närmar sig sitt slut och en ordentlig tvåsitsig ersättare till synes bara glimten i Peter Rawlinson öga på denna punkt, det finns något av en kommande tomrum i världen av den elektriska supercar. Artega skulle älska att fylla det med SE. Det är en helt elektrisk version av företagets GT superbil, och medan GT inte se en release på amerikanska stränder, fick vi bekräftelse från Artega att batteridrivna SE kommer - så småningom. Den 375 hästkrafter Motorn driver bilen till 62mph på 3,9 sekunder och en toppfart på 126,5. Maximal räckvidd är 172 miles, men köra bilen "mer entusiastiskt" och du kan förvänta dig en mer realistisk 124.

Bilen tillkännagavs tidigare i år på bilsalongen i Genève och här i Frankfurt kunde vi ägna några minuter Snegla sina kurvor i en mängd olika intressanta färger, bland annat en modell med en cut-away fender visa upp placeringen av några av den 16 batterimoduler. 12 av dessa är spridda runt den bakre delen av bilen, medan fyra är på framsidan, vilket ger bilen en bakåt-baised 60:40 vikt distribution.Cost sägs vara € 150.000, eller cirka $ 207.000. Det är nästan dubbelt kostnaden för en Roadster. Värt det? Vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar