torsdag 8 september 2011

Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/08/audio-haptic-navigation-environment-makes-music-the-hands-free-w/:
Du har hört talas om pianister, flöjtister och organister, men har du hört talas om Thereminists? Titeln, som ursprungligen gäller för spelare av en annan handsfree-instrument från 1920-talet, har varit repurposed för dem som kan manipulera osynligt ljud i en 3D-rymd som kallas en Audio-haptisk Navigering Miljö (AHNE). Genom tweaking en Kinect sensor och med OpenNI framework och OSCeleton, var forskare vid Sopi Research Group vid Media Lab Helsingfors kunna skapa en AHNE "bevis konceptet" kallas "Tension". Utrusta en volontär med sensor-lastat handskar med en liten vibration motor för haptisk återkoppling, kunde de skapa "musik" - lägg till en nypa Pitbull, och du tittar på världens nästa stora fyllig hymn. Kolla in hela musikvideon efter pausen.

Fortsätt läsa Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video)

Audio-haptisk Navigering miljö gör musik handsfree-sätt (video) ursprungligen visades på Engadget on Wed, 8 Sep 2011 00:33:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Skapa Digital Music | källa Ljud och fysisk interaktion | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar